WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Futsal Topsport Antwerpen  3 - 1  (1-0)

DATUM 10-03-2017  21:15

DOELPUNTEN 4' Arslan 1-0, 25' Vaelen 2-0, 36' Idlaasri 3-0, 39' Bouzambou 3-1

VERSLAG Voor de komst van FT Antwerpen in het Lakerveld moest coach Papanicolaou noodgedwongen zijn ploeg hertekenen. Benetti werd gisteren de trotse papa van een zoon Maximilian en dus kreeg ad-interim doelman Munaron zijn kans bij Celtic. Doordat ook Ter Linden geel geschorst op het strafbankje zit kreeg eveneens een nagelbijter van formaat.

En coach Papanicolaou zou coach Papanicolaou niet zijn, mocht hij niets uit zijn zwarte hoed toveren. Celtic grijpt meteen de match in de eerste minuut bij de horens, want bij de aftrap wordt Zemmouri al meteen bijna verrast. Ei zo na of het stond na 2" reeds 1-0. Antwerpen krijgt geen studieronde voorgeschoteld, want Celtic voetbalt 4 opportuniteiten bij elkaar in de eerste vijf minuten. En dan is daar het Antwerps goudhaantje Bouzambou, doch ook Munaron is wakker. In de 6e minuut krijgen de toeschouwers Celtics mooiste doelpunt van het seizoen voorgeschoteld. Want na een hele goede combinatie van Arslan via Papanicolaou terug naar Arslan, diep op Idlaasri en dan gemeten terugleggen op Arslan die in 1 tijd in de winkelhaak schiet, bam, 1-0! FTA is even van slag en halfweg de eerste helft kan het opnieuw een heel goed uitgespeelde kans bij elkaar voetballen, die ze uiteindelijk langs trappen. Celtic plooit niet terug, maar gaat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Hasselt ook voluit zijn kans in de aanval en op het kwartier zien we een snelle aanval van Celtic. Arslans voorzet wordt net voor de neus van Hesz door Zemmouri in hoekschop gewerkt. Die genomen hoekschop schiet Hesz tegen de deklat! FTA breekt dan snel uit en opnieuw is Munaron heel alert en houdt hij zijn netten stil. FTA probeert de druk omhoog te brengen, maar is machteloos om het Celtic blok te ontwrichten, tot die ene kans dat FTA met vliegende doelman via Nesen langs besluit. Ruststand, 1-0.

Na de pauze was het meteen FTA die de druk hoog probeerde te houden. Na 4 minuten wordt Bouzambou bereikt, zet goed voor, maar Darri komt net wat te kort. Celtic wil zich niet laten ingraven en met een lobje wordt een minuutje later Papanicolaou bereikt, die in 1 tijd over schiet. Enkele tellen later krijgen we een hoekschop en met een ingestudeerd nummertje werkt Vaelen heel knap af, 2-0! Celtic neemt terug het heft in handen en een minuutje na de 2-0 kan Idlaasri uithalen op een uitbal, maar nu is Zemmouri opnieuw baas in dit duel. Twee minuutjes later is Celtic daar alweer en geeft Arslan mee in de loop van Hesz die pal op Zemmouri besluit. De hoekschop die daarop volgt kan Papanicolaou net niet afronden.? Halfweg de herneming is FTA daar met Yachou wiens schot via Munaron tegen de paal gaat. FTA gaat nu met vliegende doelman spelen en net voor het kwartier in de herneming breekt Idlaasri uit, past gemeten op Arslan die verzuimt de wedstrijd te doden in een 1 - tegen - 1 duel met Zemmouri. FTA reageert, speelt een heel mooie kans bij mekaar. Nesen zou de aansluitingstreffer hebben gescoord, ware het niet dat Munaron boven zichzelf uit steeg om zelfs deze bal nog te redden. Een minuutje later breekt Celtic opnieuw uit en in een 3 - tegen - 2 situatie verliest Papanicolaou de bal. In de tegenaanval blijft Munaron opnieuw ongenaakbaar. FTA drukt, maar begaat ook vaak onnodige foutjes in hun opwelling. En zo krijgt Celtic een 10m, wanneer Nesen bruusk ingaat op Vaelen, en dan nog van geluk mag spreken dat hij niet met de gele kaart werd bestraft. De 10m werd door afwezigheid van topschutter Ter Linden door Idlaasri genomen en omgezet, 3-0! U leest het goed, 3 tegen 0. Onwaarschijnlijk gewoon. FTA blijft met vliegende doelman acteren en ondanks het duizend maal aanmanen van coach Bachar langs de lijn kon FTA geen echte goede kans meer bij mekaar spelen. Je zag aan de grimassen op de Antwerpse gezichten dat de jongens wanhopig begonnen te worden. Want als Celtic in balbezit kwam speelden we het vaak heel matuur uit waarbij het hele veld in enkele passen werd bestreken. De eerredder werd de bezoekers nog gegund toen op 18 seconden voor tijd de Celtic jongens al aan het vieren waren en dus de focus even verloren waardoor Zemmouri een hoekschop mocht nemen en Bouzambou de 3-1 eindstand vastlegde.

Na Hasselt en Charleroi pakken we ook de scalp van Antwerpen. Mocht er iemand geweest zijn, die voor het seizoen durfde te voorspellen dat we in deze fase van de competitie door 3-1 winst tegen FT Antwerpen (zonder Benetti & onze topschutter) de 5e plaats in de rangschikking zouden opeisen op slechts 3 punten van een plaats in de play-offs. Dan zouden we deze persoon momenteel nog 2x per dag mogen gaan bezoeken in Munsterbilzen, want die werd zonder tegen onderzoek gek verklaard. Maar het onwaarschijnlijke is gebeurd. We pinnen ons vast op die hele mooie 5e plaats. En door het onverwachte verlies van Charleroi thuis tegen Moeskroen komen we op 3 punten van een plaats in de play-offs. Zou het dan toch kunnen ?????